31/7 - svar på såndär kommentar

Hej mattemoster!
Herr kantarell verkar vara en lurig typ! Gömmer sig både här och där säger matte så man får leta noga.
Matte säger att jag inte tycker om Svamp, är han inget rolig eller snäll? Så jag ska få godis istället. Låter mycket bättre!
Mattekusin var rolig att kittla under fötterna, fast godast är att bita men det säger matte att jag verkligen inte får göra men hur ska jag inte kunna det när tårna bara hänger där, viftar och ser så goda ut?
Snart kommer jag nog och hälsar hos er!
.
Hälsningar Ziggy

31/7 - 17 veckor och 1 dag

Hej igen allihopa!
Nu har jag varit ute och tränat, massor av inkallning och jag kom varenda gång! Ibland sprang matte och gömde sig så jag fick leta reda på henne och ibland gick mattes pappa och gömde sig men han är inte lika viktig att leta reda på. Inte i vanliga fall men idag hade han ju godis på sig, GOTT!
.
Och sen då? Sen fick matte för sig att hon skulle ta fram den där hemska klotången för att vänja mig och hon släppte mig inte trots att jag sprattlade och bet henne i fingret så till sist som den snälla hund jag är lät jag den där hemska klotången röra mina fina tassar! Tur att jag fick ännu mera godis efter!
.
Efter allt detta trauma gick jag och la mig och sov jättelääänge. Fast först åt jag köttfärs, det är också gott. Rå ska den vara, MUMS!
I morgon ska vi tydligen ut och leta upp någon som heter Svamp. Har ni sett honom, så jag slipper leta så länge menar jag?
.
Hälsningar er Ziggy
.
ps, har ni sett att matte fixat till min bloggdesign, fint va?

31/7 - 17 veckor och 1 dag

Hej allihopa!
Och hej mattes morfar. Köttben får jag knappt några men det ska vara gott har jag hört, men köttbullar och skinka tycker jag om! Mums!
Och jag hör väldigt bra, hör så fort bara någon viskar ordet mat eller godis. Och ja, vi aussies har ganska stora öron. Kolla bara på min mamma Vitterklippens Katla
vilka stiliga öron hon har
och på min pappa, Bluefells magic arrow
med sånna stiliga föräldrar är det ju ingen tveka om varför jag är så stilig! En riktig champion om jag får säga det själv.
Idag har matte lovat att vi ska träna trots regn och rusk och som ni vet vid dethär laget så betyder träna köttbullar. Matte säger även att jag är lättlärd men finns det köttbullar med i bilden är det klart jag gör som hon säger, man är väl inte dum inte!
.
Hälsningar er Ziggy

30/7 - 17 veckor

Hej allihopa!
Sen jag skrev sista inlägget har jag hunnit med att hälsa på den trevliga mannen som är här i krokarna. Matte kallar honom "Boxer-gubben" men det är ju han på tv-reklamen!
Sen blev jag badat, tvi vale, men fick skinka efter så då blev jag nöjd. Skinka är ju så gott, tycker inte ni det med?
Och sen, bara sådär åkte matte ifrån mig och lämnade mig ensam :( eller inte helt ensam, för mormor, morfar och morbror var här men utan min matte. Så när hon kom hem fick hon några pussar och sen bestämde jag mig för att ligga under bordet och sura lite tills matte gick in på sitt rum och stängde dörren. Då blev jag så orolig att hon skulle försvinna igen så jag smet in dit jag med och nu ligger jag i min röda korg och bloggar för att säga godnatt till er!
.
Så godnatt alla som läser från Ziggy

30/7 - 17 veckor

Hej allihopa!
Hoppas ni har sovit gott för det har jag, tog sovmorgon till klockan 11 faktiskt!
Gäspade fortfarande när matte tvingade upp mig, dumma matte. Jag sov ju sååå skönt!
Men sen hittade jag min kompis, Dessie (som ni ska få bild på) och då kändes det lite bättre. Vi lekte och sen tog matte fram min röda boll som hon fyllde med godis så jag fick klura lite hur jag skulle få ut allt, men eftersom jag är så smart så gick det som en dans! :D
.
Matte har även hunnit lämna mig lite idag, hon tog sin cykel och åkte ifrån mig trots att jag inte varit ett dugg elak idag. Så jag satt vid grinden och vänta och vänta tills hon äntligen kom tillbaka och då, nästan samtidigt, kom det en annan rolig gubbe!
Han försvann upp på taket trots att jag skällde på att han skulle komma tillbaka och leka med mig. Elakt!
.
Matte har viskat att jag ska få vara hemma hos mormor och morfar när hon ska iväg på något som heter kräftskiva. Det vet jag inte vad det är men det låter kul, och jag får inte följa med :(. Ska nog tigga till mig lite köttfärs istället, det är ju faktiskt synd om mig!
.
Hälsningar från er Ziggy
jag och min nya vän Dessie

29/7 - 16 veckor och 6 dagar

Hej allihopa!
Jag blir jätteglad när ni kommenterar och hej mattes moster, det var jordgubbsmilkshake från Max, men massor av vispgrädde. MUMS!
Idag har matte varit jättekonstig, bara legat och sovit hela dagen och så fort jag försökte skälla och få upp henne var mormor där och sa att jag skulle låta henne sova. Dumt tycker jag, vi hade ju kunnat leka hela dagen men istället fick jag sitta och vakta henne så hon inte skulle försvinna från sängen eller något. Själv var jag också lite hängig idag, mormor sa att hennes träningskompisars katter också varit hängiga och att det var någonting med någon som hette Oskar. Han verkar inte vara en trevlig typ, han vill jag inte träffa!
Sen tvingade matte mig med i bilen, jag klagade inte direkt då det är ganska skönt att åka bil, man somnar ganska fort. Vi åkte till mitt nya hem, där var det fullt med saker man kunde klättra på! Hoppas att dom inte plockar upp alla saker så jag har lite saker att klättra på, jag har även fått en egen balkong som är min, bara min (och mattes om hon bjuder på köttbullar) där jag kan titta ner på alla som odlar potatisar och sånt skräp. Kan dom inte odla köttbullar och korv istället?
.
Och om Sigge fortfarande läser min blogg och har vägarna förbi Uppsala får han komma hit och leka tycker jag! Det vore kul med en aussiekompis, för vi aussies är ju ändå bäst!
.
Hälsningar Ziggy

28/7 - 16 veckor och 5 dagar

Hej Allihopa!
Ziggy här igen. Jag har bytt lösenord på bloggen så jag kan uppdatera den alldeles själv. Matte har ju en egen blogg så jag borde också få ha en? Eller hur?
Idag har jag åkt massor av bil, vi åkte till något ställe där dom hade hundmat och TRE läskiga hundar. Jag blev så rädd att jag råkade göra en liten pöl där inne men jag lovar! De morrade och visade huggtänderna och vad är en liten valp mot tre bestar?
Sen åkte vi hem och jag och matte sov middag. Sånt är skönt när man är en liten valp, blir så fort trött i tassarna av att springa och leka hela dagarna!
Sen fick matte och han som brukar sova här för sig att vi skulle ner på torget och där var det massor av folk som jag inte fick hälsa på. Eller jo, tre stycken fick jag hälsa på men resten då. Jag fick i alla fall smaka lite av mattes milkshake och då kändes det bättre.
.
Nu är det nog sovdags för mina tassar är så trötta efter allt bus med min nya kompis.
Ni ska få kort på henne i morgon.
.
Godnatt från Ziggy!

28/7 - 16 veckor och 5 dagar

Hej Allihopa!
Eftersom matte uppenbarligen glömmer att uppdatera min fina blogg får jag väll ta saken i egna tassar och skriva här alldeles själv!
Vad har hänt då i Ziggys liv, jo minsann. I söndags fick jag tag i någon av mattes leksaker, en lila som jag slet ut all ludd ur, jättekul tills matte kom ut från duschen. Tydligen så var det något viktigt för hon var jättearg och stängde in mig till dendär killen som brukar sova här ibland kom och tog ut mig. Matte var tydligen ledsen jättelänge och jag förstod inte varför men efter att jag pussat lite på henne verkade hon må bättre.
I måndags var det valpkurs och jag fick inte vara med! Då missade jag ju Freja! Men sen när hon kom hem så hände något jättehemskt!
Matte hade fått för sig att jag skulle lära mig att hanteras vid kloklippning! Det är inte okej! Hon la ner mig i knät på sidan och hindrade mig från att komma upp och pillade på mina tassar, även fast jag bet och revs så lät hon mig inte komma upp! :(
Denna tortyr har hon gjort tre-fyra gånger nu "för att du ska lära dig att matte får klippa klorna utan att bli sönderbiten". Pfft, skulle inte tro det! Jag ska kämpa till sista bloddroppen matte, vänta du bara!
.
Igår var hon iväg jättelänge, utan mig! Och när hon kom hem hade hon med sig en dum, ny klosax! TORTYYYR skrek jag och bet henne i handen (nej, där skojade jag till det, självklart fick hon massor av pussar. Man lämnar inte Ziggy bara sådär!). Även ett nytt koppel och halsband kom hon hem med. Mycket bättre än den där dumma klosaxen men inget godis hade hon köpt.
Sen fick hon för sig att vi skulle ut och springa, i den här värmen! Så vi gick istället, mycket bättre!
Hemma fick jag endast torrfoder men det är en ny tjej här som sover över så hon lekte massor med mig!
Vid sista promenaden så träffade vi på Billy, fast han var bakom staketet men jag såg han! Någon dag ska jag minsann brotta ner honom, vänta ni bara!
.
Idag ryktas det om att matte vill att vi ska träna, det betyder köttbullar så det kan jag gå med på!
.
Hälsningar Ziggy!
matte måste då alltid ta kort på mig när jag är på språng! Suck!

25/7 - 16 veckor och 2 dagar

Dagarna har gått och Ziggybloggen har varit utan internet på grund av att Ziggymatten och Ziggypojkvännen flyttat saker till nya lägenheten. Ziggy har såklart hjälpt till.
På fredagen hamnade han dock hos Ziggymattens farbror då vi andra skulle till IKEA för inhandling av diverse produkter. Dock resulterade i slutförsäljning och felbeskrivningar i att enbart en bokhylla fick följa med hem som Ziggy självklart hjälpte till att bygga ihop!
.
På lördagen fick han stanna hemma på natten då matte skulle på 20årskalas, men eftersom Ziggymorfarn var hemma så hade han det bra ändå, även om han saknade matte otroligt och kom springande så fort hon satte sin fot innanför dörren och somnade tätt intill, så hon inte skulle försvinna under natten!
.
Idag har vi bara tagit det lugnt, regnet har stått som spö i backen och ingen har haft lust att gå ut vilket resulterat i pölar inne och högar på altanen. Men vem vill gå ut och göra sina behov i spöregn? Nej tänkte väl det!
Ziggy hjälper till!

22/7 - Ziggy och Milton leker!


20/7 - 15 veckor och 4 dagar

Dagen har bestått av städning för Ziggymatten. Hela huset har städats, dammats och dammsugits medans Ziggy lekt ute i trädgården. Inte själv såklart utan med Ziggymattens pojkvän!
Sedan blev det som ni såg en tripp till Ziggymattens pojkväns föräldrar och deras pool där Ziggy helt orädd kasta sig ner i gummibåten (och ibland rakt ner i vattnet). Han skulle verkligen behöva en flytväst för snart kastar han sig väll modigt ut i vattnet bara sådär. Nu trilla han i några gånger men vi var snabbt framme och rädda honom!
Även en plastfotboll bets sönder så vi fick åka och köpa en ny eftersom det faktiskt inte var hans!
.
Sen har han minsann bara lekt, busat, bitigt och slappat! En vanlig dag för en valp med andra ord. I morgon blir det spåret igen och på torsdag ska han träffa Milton för första gången! Spännande!
Milton, Sandras fina american staffordshire valp, 3 dagar yngre än Ziggy och säkert dubbelt så stor!

20/7 - Ziggy badar

Kvaliten beror på att det är mobilbilder!

19/7 - 15 veckor och 3 dagar

Dagen tillbringades ute i Bredsand hos Ziggymattens pojkväns föräldrar. Där får man ströva fritt och skälla på en läskig pool. Kul tycker Ziggy, precis min typ av aktivitet!
Sen blev det en tripp till Ziggymattens farmor där det bjöds på knäckebröd! Gottgott!
.
På kvällen blev det valpkurs och Freja som gärna vill busa. Instruktören kallade Ziggy smart och gav han köttbullar. Sedan skulle han visa hur man väntade ut Ziggy för att få han att ligga genom att hålla en köttbulle ovanför nosen på honom för att få han att tänka själv men sådant trams har jag inte tid med tänkte Ziggy och gick direkt på källan, nämligen fickan med köttbullar och snodde åt sig en egen!
dom hittade på bus trots att man egentligen inte får! :o
Och söta Freja!

18/7 - 15 veckor och 2 dagar

Dagens stora utmaning klarades galant, nämligen kloklippningen! Han fick lite panik i början men lugnande snabbt ner sig och fick lite skinka som tröst. Det kändes verkligen som en stor seger för Ziggymatten och var säkert en seger för Ziggy själv.
Han väger även numera 6 kg, har varit och hälsat på farmor, familjen Lundins och skogen idag. En himla massa människor har även kommenterat hans söthet vilket inte är så konstigt då han är den sötaste valpen i hela vida världen!
liten Ziggy

18/7 - massor av bilder


16/7 - 15 veckor

Idag har vi haft lillZiggy i exakt 7 veckor. Nästan halva hans liv. Hurra hurra! :D
måste även tillkännage att Ziggy vunnit en tävling hos poshpooches.
Men vad har nu hänt medans jag glömt att uppdatera i värmen, jo andra valpkurstillfället har varit där Ziggy såklart var bäst och det säger jag inte bara för att jag är hans matte (eller okej, jo det gör jag men han var en av de bättre valparna) där han även har sin flickvän Freja, en shetland sheepdog. Jättesöt så förstår varför han fallit för henne.
Han har även varit ute i eljusspåret och sprungit/gått två kilometer (vilket valpar egentligen inte bör göra men Ziggy älskar att springa så vi gjorde lite bus och traska runt där), ätit pannkaka för första gången vilket är något av det godaste i heeeela världen!
.
Och märker att det blivit lite undringar om Ziggymattens utbildning. Det är en distansutbildning i Hässleholm till byggproduktionsledare, därför har Ziggymatten tackat ja och kommer under hösten flytta till Uppsala och till Ziggymattens pojkvän. Därför behövs alla flyttgrejer ni har så har ni lite att bidra med då Ziggymatten knappt har några flyttahemifrångrejer vore det tacksamt. Eftersom Ziggymormorn åker ner till Göteborg i morgon bör det vara lämpligt att skicka det med henne! (detta är riktat till Ziggysläkten)

13/7 - 14 veckor och 4 dagar

låter dagen beskrivas i bilder, tagna av en canon 450D och originalobjektiv. Det är inte direkt så att det bor några mästerfotografer i det här hushållet men det gör absolut ingenting!
Ziggy badade x 2 (hemma i balja och nere i sjön)
somnade!
vaknade!
tuggade ben!
anföll en gammal kruka!
anföll en gammal PET-laska!
kollat lite när grannen kom!
skällde lite på grannen!
satt och posade motvilligt på mattes kort!

12/7 - 14 veckor och 3 dagar

Dagen började med att stackars Ziggy spydde upp tre stora högar med gult slem och lite tidningspapper. Ingen bra start på dagen med andra ord! Så idag har han varken fått frossa i sin älskade glass eller några andra godsaker utan enbart torrfoder har stått på menyn för lilla magen!
.
Även gammelfarmor och gammelfarfar (Ziggymattens farmor och farfar) har varit här och hälsat på samt den nya grannhunden Billy! Den tredje hunden han vågat hälsa på, Ziggy alltså som annars är så rädd för hundar. Men så länge hunden är lugn och ligger ner går det hyffsat efter att man skällt ut han!
.
Värmen tar olidligt på han, mest ligger han i något hörn och flämtar. Sover och dricker vatten. Även idag hanns det med lite bad i en grön plastbalja där tvätten brukar förvaras, lite bad och ett glatt utbärande av en burk som innehållit hårinpackning! kan det verkligen behövas Ziggy?
.
Vi säger även hej till Sigge från den Maggies kull från Vitterklippen som hittat hit. Självklart får även goldenbrorsan och människofamiljen ett hej med!
jordgubbsmilkshake, ååh så gott!
"matte, måste du ta kort när jag försöker sova!" - små hundar gillar inte den här olidliga värmen, till och med valpkursen blev inställd. Vi som gjort läxan och allt!

11/7 - 14 veckor och 2 dagar

Idag är det Ziggymattens namnsdag & supervarmt ute. Detta har resulterat i pool&sjöbad samt att en gammal båt från när Ziggymatten var liten åkt fram och fyllts med vatten. Ziggy har mest badat och sovit, han orkar inget mer i det här vädret, eller jo. Att hoppa studsmatta såklart!
.
Och Ziggymatten kommer inte flytta till Hässleholm eftersom det är distans, däremot kanske till Uppsala tillsammans med Ziggy, iaf på prov!

yhsyd

Ziggys matte vill tillkänna ge att hon blivit antagen till byggproduktionsledarutbildningen på yrkeshögskolan SYD i Hässleholm!

yhsyd

Ziggys matte vill tillkänna ge att hon blivit antagen till byggproduktionsledarutbildningen på yrkeshögskolan SYD i Hässleholm!

8/7 - 13 veckor och 6 dagar

Idag blev det en tripp med familjen till Mariefred, strosandes på gator och glassätande. Sen blev det väntan framför Gripsholms slott medans mamma, pappa & bror var inne på guidning. Inga hundar var tillåtna, pyttsan tänkte Ziggy som gärna velat kissa på någon kunglig matta!
.
Igår blev det ännu mer badning och även hunden Zeb var där igen. Ziggy är som en fisk i vattnet, simmar och simmar och simmar! Så snart han blir lite större kommer han nog simma ifrån varendaste en i hela Bresse!
Igår blev det även köttbulletrillning, utan lök såklart eftersom hundar inte tål lök. Gott tyckte Ziggy, och pappa och sen försvann hälften av träningsköttbullarna (nejdå, men några stycken försvann).
utanför Gripsholms slott!

6/7 - 13 veckor och fyra dagar

pågrund av den rådande värmeböljan i Sverige så har Ziggybloggen inte orkat uppdatera, men nu är det mulet igen!
.
Igår var det som sagt valpkurs. Ziggy skällde så klart ut de andra hundarna men somnade under teoridelen! Han fick läxa som vi övat på idag, nämligen kontakt. Det går bra så länge ingen annat stör men vi ska klara det!
.
Idag har han sovit mest hela dagen förutom en tur till Uppsala med buss 804. På vägen dit sov han och på vägen hem blev han konfundersam över rösten som ropade upp hållplatser. Är det Gud som talar kanske?
Sen sov han ännu mer och nu ligger han och tuggar på ett ben efter att ha testa en del gränser.

4/7 - 13 veckor och 2 dagar

Ziggy har hunnit med mycket under helgen. Han har hoppat studsmatta (vilket han totalälskar, så fort man ställer sig på den så vill han vara med och hoppas, springa och leka), badat i Mälaren samt träffat en stor EnköpingsAussie vid namn Zeb. Fin var han, fyra år och samma färg som Ziggy.
.
Bada tyckte han också om, att simma i stora mälaren. Även om han inte orkade så mycket så var det nog skönt att svalka av sig när solen lyser på 30 grader på dagarna. Såg ut som en råtta gjorde han med, när han badat alltså men då var det minsann skönt att lägga sig i solen och värma sig! I morgon väntar valpkurs, så får vi se hur det går!

2/7 - 13 veckor!

Idag har vi haft bushunden i fem veckor, otroligt vad fort tiden går! Han har hunnit med det mesta, bita på det mesta. Dock går hundmöten inte så bra :/ han skäller och gömmer sig bakom en om det inte är en liten hund då försöker han hoppa på den. Hoppas att valpkursen som börjar på måndag ändrar på detta!
.
Annars tar värmen hårt på lillhunden, han ligger och sover mest tills solen går i moln. Då är det fullrulle. Han gräver ner sina kex och vips så kommer han bara fram med ett han gömt. Han ger oss många skratt iaf, lillZiggy!

1/7 - 12 veckor 6 dagar

Ziggy har blivit en liten våghals! Han hoppar mellan soffan och fotöljen (avståndet är 50-100 cm) och trots att han misslyckas försöker han igen! Det är förvånande att han inte brytit något ben än! Annars är han fortfarande bitig och jävlig, hårt biter han med!
Dock blev han glad när min farmor kom hem från Norge! Oj vad svansen gick, lilla Ziggy då!

30/6 - 12 veckor och 5 dagar

Ziggys öron har ställt sig upp och värmen är olidlig. Kommer inte till ro för eftermiddagsluren någonstans men till kvällen är det full fart igen!

RSS 2.0