Hej sigge!

Jag fick en hink för dumma doktorn sa att jag hade valputslag eller allergi, hoppas på allergi mot torrfoder. Då måste matte ge mig god mat och godis istället! =D
Och bada i sjöar och kärr är roligare än att schamponeras som en och annan pudel :(

Film+bilder

Abbe

30/9 - 25 veckor och 6 dagar

Hej allihopa.
.
Idag har jag hunnit med massor, jag har lekt med Abbe och sen åkte vi till veterinären. Där var det inge kul, hon petade mig i öronen och på tänderna och klämde och kände. BLÄ. Sen fick jag ett schampoo så nu MÅSTE jag badas varje dag och det är faktiskt synd om mig.
.
Och Sigge (och alla andra såklart)
Jag kan:
stå på bakbenen
stå
sitt
ligg
gå fot (om det inte är en rolig lekkamrat i närheten)
skall
ta Bosse (Bosse är mitt gosedjur, matte brukar be mig hämta honom men jag tycker att om hon nu vill ha honom kan hon ta han själv)
komma på inkallning om det inte är en rolig lekkamrat där jag inte fått hälsa på. Men får jag hälsa kan jag väll komma om det är matte som ropar. När dom andra ropar vet man ju aldrig vad dom vill.
stanna (även när jag går)
och varsegod. Det betyder att jag ska få göra något kul! :D
.
Vi hörs ikväll, med en liten film!

Ziggy tävlar

Voff och hej.
Jag är med i en tävling hos Spoiled dog där matte kan vinna ett presentkort
Vi tävlar med denhär bilden
Hoppas jag vinner!

29/9 - 26 veckor och 5 dagar

HEJ IGEN, eran favorithund här.
Idag har jag hunnit åka bil, fått ett dumt reflextäcke som var alldeles för stort, jagat skator och lekt med min nya "bror" Abbe. Matte säger att han ska bo här ibland och han är inte det minsta duktig, inte som din Hector Sigge. Han gillade inte ens godis så allt godis hans matte hade med fick jag istället, HAH!
Jag fick även gå lös för matte tycker jag är så duktig som inte sticker fram till exakt alla människor längre, då passade jag på att jaga en skata men då blev hon arg igen, människor är allt bra konstiga, mattar med!
.
Sen så bubblade det massor i min mage och vips så åkte alla korvbitar ut på golvet och matte blev jättearg och puttade bort mig när jag skulle äta upp dom igen. Dumt att låta god korv gå till spillo. Hon kalla det tydligen att kräkas, intressant! Då vet jag till nästa gång och ska göra det i smyg så matte inte slänger den goda korven (mattes anmärkning: självklart korv utan lök)
.
Snart ska vi på såndär onsdagsträning, matte säger att det är för att jag ska vänja mig vid att vara lugn vid hundar, dumt när man kan leka istället kan man ju tycka. Knäppmatte. Tänk vad kul vi skulle kunnat haft allihopa. Leka å sånt!
Här kommer en film iaf, matte tyckte att jag skulle visa upp mina färdigheter.
HEJDÅ från

28/9 - 25 veckor och 4 dagar (+ Sigge)

HEJ IGEN.
Idag har jag haft jätteskoj och fortsatt skälla hela dagen. Matte verkar ha tröttnat på min sköna stämma för hon petar vatten på mig ibland, när hon inte säger: LÄGG AV eller petar mig på nosen :(
När vi var ute fick jag gå utan koppel och matte gömde sig bakom massor av träd så jag fick leta reda på henne, suck. Kan hon inte gå som normalt folk så jag hinner nosa på kisspölar och sånt?
.
Sen åkte vi till en rastgård, jag och Datcha där jag hittade en trevlig kaffemugg att bära omkring på, matte hittade en agilitybana där hon tvingade mig att gå på en bräda som mitt i allt tippade! Men man är ju ingen räddhare så inget vipp skrämmer mig! VOFF.
I morgon ska vi kolla på grisar å sånt. Dom bor i Gränby så vi ska utflykta dit, matte, husse och jag. Det blir nog skoj.
.
Och här kommer lite bilder på Sigge i jackorna som matte sytt!
Sigge och Brorsan Hector
Bonusbild på Hector och Sigge
.
Visst blev han fin i jackorna! :D Nu kan man nästan tro att vi är tvillingar om det inte skiljt typ två veckor :( Och jag tror att din husse Sigge, tyckte att du var söt som en prinsesstårta! :D Eller god! Och jag är lite avis på din bror, kan du inte låna ut han till mig ibland. Jag behöver en brorsa att busa med.
Hälsningar

27/9 - 25 veckor och 3 dagar

Hej igen!
Nu har jag skällt hela dagen så matte kastade ut mig på balkongen. Hon gör så ibland för att jag ska lugna mig men vadå? Gillar hon inte min ljuva stämma? :(
Vi var ute på korvstället och jomenvisst växte det korv där. Sök sa matte och jag stoppade nosen i backen och åt upp varendaste en! Så nu slipper man äta äckligt torrfoder idag med, skönt!
Sen tog jag en lekstund med Molly med, hon bor häromkring och är en 2årig tollare tror jag. Men inte är jag rasistisk inte så jag leker med alla raser!
.
Sen kom husse hem, då skällde jag lite på honom och kissade i nya soffan så den luktade så den skulle, nu luktade den ju konstigt :(
.
och Sigge: Dumma Hector, jaga fåglar som är så kul. Och jag tycker att din mormor ska ge dig kakorna, du förtjänar dom ju bättre. Har du testat sitt? Det funkar på mormor och mattefarmor, dom ger mig massor av godsaker, hihi. Och jag badar både i sjöar och kärr, fast då blir matte inte så glad på mig så jag får bada hemma i badkaret efter :( Och du har tur du som har en brorsa, jag har ingen :( bara massor av kompisar som jag får leka ibland. Men jag har en flickvän, hon heter Freja och är jättesöt och rolig! Synd bara att hon är så himla snabb.
Freja
.
Men nu ska jag mysa i Husses knä framför idol, vi hörs i Morgon!
ps. Sigge, du får gärna skicka bild till [email protected] sen i täckena! :D

27/9 - 25 veckor och 3 dagar

Hej allihopa.
Igår var vi ute i skogen igen, vi gick och ibland stannade vi och där växte det korv. Vi har ett ställe där det växer frolic, skinka och korv här med. Dit ska jag och matte gå sen och leta rätt på lite gott. Bättre än att leta efter han den där Svamp som vi ändå inte hittade. Eller vi var iaf lika många med hem som när vi åket, jag höll koll på dom minsann!
.
När jag var i Enköping för att vila upp mig tvinga dom mig att duscha 2 dagar i rad. Tvi vale! Dom tycker nog inte att hästbajs luktade lika gott som jag tyckte så istället fick jag lukta mint. Blä. Skyndade mig i rulla i gräset så jag fick lite normal lukt igen!
.
Sen när vi kom hem satte sig matte och sydde igen, jag fick ställa upp som modell trots att det inte var i mig. Det är till Sigge så nu har hon skickat iväg ett paket också, hoppas det kommer fram
.
Matte har även fixat till min blogg, fint va? Det tycker jag. Hon pysslar mycket, min matte!
.
Men nu är det dags för min middagslur!
Hälsningar Ziggy
nybadad
Nybadad!

26/9 - 25 veckor och 2 dag

Hej allihopa.
Nu är jag i Enköping och vilar upp mig, eller vilar och vilar. Dom har tvingat ut mig i skogen för att plocka någon som heter Svamp! Jättekonstigt, vi gick helt vanligt i skogen och sen blev dom plötsligt jätteglada och började plocka något. Men tydligen växte det korv i skogen, det var mer en höjdare!
Sen blev jag badad, blä. Så jag sprang fort ut i trädgården och rulla mig så det luktade normalt igen. Pjue!
Matte har även lärt mig sök, det betyder att det växer godis där! Och HOPP som betyder att jag ska stå på bakbenen. Då får man också godis! :D
.
Sen fick jag ett nytt, rosa, halsband med bling på. På blinget stod det mitt namn och mattes telefonnummer ifall jag springer bort! Och nu ska vi ut i skogen igen.
HEJDÅ, från Ziggy

23/9 - 24 veckor och 6 dagar

Hej allihopa.
Idag har jag lekt med min kompis Datcha, det har varit jätteroligt! Matte skulle iväg och kollade efter vinterskor eftersom hon inte har så bra tassar som jag!
Sen satt hon vid sin maskin och sydde och sydde. Först sydde hon ett vintertäcke med ludd i, jättemysig och regntätt. Nu kan allt det kalla komma!
Sen sydde hon ett hösttäcke som jag kan ha när det inte regnar. Det har en godisficka och en bajspåseficka. Jag tycker bäst om godisfickan även om det är ganska tjejigt, täcket alltså!
Men nu ska jag sova för i morgon ska jag hem och busa i Enköping.
Godnatt från Ziggy!

22/9 - 24 veckor och 5 dagar

Hej.
Idag mådde jag inte så bra, matte och jag tog det mest lugnt tills det blev kväll och onsdagsträning! :D
Det var så många hundar att jag inte riktigt kunde koncentrera mig på matte men godis fick jag ändå! Hon är snäll ibland. Dock fick vi inte leka, tyvärr... Det var tråkigt förstås.
.
Och Sigge, din halvsyrra verkade snäll. Hon bets inte iaf. Och Matte ångrar att hon inte anmälde mig för hon tyckte minsann att jag skulle varit den finaste hunden i på hela specialen. Och matte hälsar att hon gör mönstret själv och kan sy en till dig om hon får dina mått : runt huvudet, runt magen, framben till framben och från nacke till svans! Då får du en grön och vi blir jackbröder! Bra va? :D
.
Hälsningar Ziggy, nu ska jag sova lite grann så jag orkar träna tråkig platsliggning i morgon!

21/9 - 24 veckor och 4 dagar

Hej allihopa.
Matte har varit så upptagen med sin symaskin och jag upptagen med att skälla på den och prova kläder så det har inte hunnits med att blogga. Men matte hälsar tack för jackan och jag med för nu kan vi gå ut i regnskogen! :D
Hon har inte bara sytt ett regntäcke utan nu har hon även sytt ett vintertäcke. Hmm... men då slipper jag frysa iaf. Hon är konstig hon, matte.
jag håller koll på vad matte gör!
.
"vad håller du på med matte".
Godnatt från Ziggy!

18/9 - 24 veckor 1 dag

Idag var vi på Aussiespecialen. Brorsan var där och blev utställd. Han blev 2a. Duktig bror jag har va? :D
Min utställare tyckte att jag blivit stor, mattes pappa tyckte att jag skulle dra ner på någon som heter Anna Bola, vem nu det kan vara?
Sigge, din syster var också där. Myran. Hon kom också tvåa :D vilka syskon vi har va?
Sen träffade vi Zeb med, han var fin och hans matte sa att vi skulle få leka.
.
Matte tog även fram massa tyg och sydde ihop den här kreationen. Hon säger att den är för att inte bli blöt. Hmm.
Vad tycker ni?
Hälsningar Ziggy! :D

aussiespecialen i bilder

Kullbrorsan som kom tvåa i hanvalpar 4-6 månader!
vi tittade på bebisvalpar.
matte pussade på en :(
matte hälsar på en hund som inte hade nosen mitt i ansiktet men den var trevlig iaf!
jag ville busa med brorsan men han fick inte för våran uppfödare :(

Ziggy&Minos

Klicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden

16/9 - 23 veckor och 6 dagar

Hej Allihopa och Hej mormor Inger.
På lördag vid tio-elva kommer jag och gräver upp rabatter igen och kolla på aussiesar för på lördag är det specialen! :D Det kommer bli jättekul och hoppas dom vill leka med mig.
Jag och matte är ute jättemycket i skogen så jag får springa fritt och få starka små ben, men självklart så håller jag koll på att matte inte springer och gömmer sig. Det vore förfärligt och det gör hon ibland!! Så tur att jag håller koll på henne. Ibland när vi är ute och går börjar vi gå när det är ljust och sen när vi kommer hem är det mörkt! Det är konstigt tycker jag!
.
Idag fick jag vara hos Minos, han är nästan lika stor som jag så då blir det ju jämt. Matte var iväg på ärenden men sen kom hon och då hade hon en bok med sig med massa övningar. En jättekonstig övning där matte tog en godis och sen tog bort den, jag fattade verkligen inte vad hon ville och ingen godis fick jag. Dum övning :(
Men här kommer en film på mig och Milton
det är lite reklam innan men det är för att det är Miltons mattes film.
.
Godnatt och Kram Ziggy!

15/9 - 23 veckor och 5 dagar

Hej allihopa.
Idag är det onsdag, det betyder onsdagsträning med massor av hundkompisar. Kul!
Men innan dess ska vi väl ut i skogen som matte lovade igår men då började det regna. Usch och fy, då blir man så kall om tassarna vilket inte är kul. Men det finns då många roliga och leriga små ställen att rulla sig på.
.
Nu ska jag fortsätta tugga på mitt ben!
Hälsningar Ziggy.
.
.
psst, Matte bad mig hälsa att hon önskar sig en ordentlig jacka så hon kan gå ut med mig även när det är höstrusk, helst denhär. Själv önskar jag mig ett jättestort ben!

Ziggy gömmer sig.


14/9 - 23 veckor och 4 dagar

Igår var mormor här, hon hade med sig godis och vi gick i skogen! Det var kul
Sen åkte matte iväg jättelänge och lämnade mig hos Datcha alldeles själv men inte hade hon glömt mig när hon kom hem inte utan hon hade med sig massor av saker hem! :D
Nämligen:
en repboll!
en ny kompis, Bosse Bulldogg!
och en stor grön tunna! Vad kan det vara i den?!
jo, massor av mat! :D
sen lite godis med såklart!
.
Idag är matte tråkig och tvättar och då får jag inte följa med men när hon har tvättat klart har hon lovat en långpromenad, innan dess är jag förvisad till de hemska kompostgallerna! :(
kram från Ziggy!

12/9 - 23 veckor och 2 dagar

Hej.
Nu är jag hemma igen, jag hade saknat matte jättemycket när hon var borta men mormor och morfar har skämt bort mig med Frejalek och långpromenader! :D
Idag har jag varit ute i tre timmar med matte och mina hundkompisar Minos och Datcha, matte tyckte att jag var så duktig så jag fick gå lös lite i skogen där det inte var så mycket folk och jag kom när hon ropade så hon blev glad och jag fick Frolic, något nytt godis som är jättegott! :D
Igår var Milton här så vi lekte massor, han är så rolig men orkar inte alls leka lika länge som jag, matte tror att jag behöver en terrierkompis! :(
.
Vi hörs i morgon, då kommer mormor hit. Hoppas hon har med sig godis.
.
Godnatt från Ziggy!
titta, jag får fortfarande plats i korgen! :D
jag i min nya fina sele! :D

nu är Ziggymatten borta.

Först låg hon sjuk hemma i sängen och sen har hon åkt till Hässleholm så uppdatering från Ziggy Bus kommer på lördag!

4/9 - 22 veckor och 1 dag

Hej allihopa.
Igår hade jag och Datcha jättekul. Vi leka nästan oavbrutet hela dagen för på kvällen åkte jag och matte dit och kollade på film! Vi lekte mest brottnings/bitningslekar och jag fick in några bra bett, brottningen gick inte riktigt fullt så bra!
Sen så blev jag också sjuk, kräktes upp min mat och det var inte alls kul. Så matte har kollat till mig hela natten så jag får behålla vattnet och idag har jag fått behålla mitt torrfoder! Hurra.
Fast matte är fortfarande inte ett dugg frisk utan ligger mest i sängen. Inte ens ner för trapporna när jag ska kissa orkar hon gå men tur att hon har hjälp! :D
jag och datcha tar en paus!
Kram Ziggy

2/9 - 21 veckor och 6 dagar

Hej allihopa.
Idag har matte varit jättetråkig, bara legat i sängen och varit sjuk hela dagen så husse Rickard fått ta ut mig på mina promenader. Dock orkade hon ut vid fem för att träna lite med mig men sen låg hon utslagen någon timme till trots att jag skällde på henne att hon skulle leka med mig!
En rolig sak som hände idag var att Husses kompis hund Molly kom på besök så jag fick leka lite! Det var kul men sen försvann hon bara och kom inte tillbaka trots att jag stod och skällde vid dörren :(
I morgon ska matte dock ha två vilda valpar att hålla reda på, min kompis Datcha kommer på besök och ska stanna här hela dagen när hennes matte är i skolan! Vi kommer ha det så kul! :D
HundHälsningar Ziggy
matte tyckte att jag skulle vara söt med en rosett i luggen men då ser jag ju ut som en TJEJ! :(

1/9 - 21 veckor och 5 dagar

Hej allihopa, har ni saknat mig?
Medans jag tagit en liten paus (det är inte alltid vi har tid och internet här i nya lägenheten) har jag hunnit med massor av saker.
tex träffat nya hundkompisar, tränat in massor av nya kommandon, fått en ny sele osv. Bilder och filmer kommer när matte orkat fixa kameran.
Idag tränade vi medans någon sköt med en pistol, pang sa det men jag orkade inte bry mig. Roligare att nosa och leka ju! :D
Matte ska även köpa en konstig lina så hon och jag kan träna inkallning, men det finns ju tusen andra roliga saker att nosa på, jag kan ju inte komma varje gång hon ropar. Suck.
Kram Ziggy!

RSS 2.0