29/6 - 12 veckor och 4 dagar

Idag så stod veterinärbesök på listan. Vi cyklade dit och Ziggy fick en spruta i nacken men lika glad för det var han och bet veterinären i fingrarna! Han fick tuggrejer för att han varit så duktig och sen cyklade vi hem igen.
Det blev mest lek idag, en himla massa lek och gos och mys. Och lite knäckebröd, det är gott det!
eller vi solade lite med!

28/6 - 12 veckor och 3 dagar

Idag har han varit överjävlig igen, tuggat i sig fingrar och armar men ett tag var han lugn. Då åkte vi ner till pappas jobb på SNA Europe och Ziggy satt i cykelkorgen när jag CYKLA! Jajamensan, han har blivit stora killen nu. Sitter snällt i korgen (okej, jag får hålla i med kopplet så han inte får för sig något) men både dit och hem kom vi utan problem! Duktig hund!
.
Sen blev det kloklippning igen, pappa får hålla i, jag klipper och Ziggy skriker innan man ens rört honom med klotången men vi kämpar på med mycket godis och pepp men man blir ju så ledsen när det inte funkar. Skrutten då.
.
På kvällen fick han iaf smaka morotsstavar framför tvn och OJ så gott det var. Han kanske har en liten kanin i sig trots allt! :)

27/6 - 12 veckor och 2 dagar

Idag har han varit hunden från helvetet. Han har bitigt och rivigt och skällt så man helst av allt velat kasta ut honom. Men så blir han sådär gosig och snäll igen och man kan inte låta bli och pussa honom lite på den silkeslena toffsen på huvudet, han är så go min hund.
.
Men trots hans goa stunder har jag numera ett blödande sår på tummen och ett svart/blått pekfinger som han glatt tuggat i sig. BUSHUND!
.
Han fick en ny leksak idag, en med en blå tennisboll på som han roa sig med att noppa. Hur kul kan det vara med en luddig tennisboll egentligen? Så man har fått peta loss blåa tussar mellan tänderna på han. Han har även fiskat plastblommor ur en damm, hoppades på att han skulle trilla i och ge mig ett gott skratt (den var inte djup såklart) men han fiskade skickligt upp dom med munnen för att sedan tugga i sig dom!
Fast han ger oss många skratt ändå, tokhunden!

26/6 - 12 veckor och 1 dag

Dagen har varit full rulle turbovalp här hemma. Dock blev det efter grillkvällen igår en sovmorgon till halv tolv innan hemfärd där en mycket sur Ziggy satt och blängde i buren men safety first som man brukar säga.
När vi kom hem fick man inte sitta stilla en sekund utan det enda som fanns i Ziggys huvud var lekalekalekaleka! Tillslut så tog vi en lång promenad (för att vara valp alltså) och sprang av oss på ängen och en liten trött valp somnade på matplatsgolvet nedanför bordet nästan direkt när vi kom tillbaka hem igen.
.
Nu vankas det lördagsmys med tuggben för Ziggy och popcorn för oss andra men han misstycker då inte!
ps, sen somna dom mitt i lördagssmyset!

Ziggybloggen tar paus över midsommar

Ja, som ni förstår av rubriken är Ziggys matte ganska upptagen över midsommar.
.
Igår var det midsommarfirande med sill och potatis (för matte) och leverpastej (för Ziggy) ut i Bromma där det blev övernattning.
Lite kattnosning blev det och det visade sig att brommakatterna utan svans inte var så farliga utan det utvecklade någon sorts början till vänskap.
.
Idag blir det till att ta igen sig för Ziggy&Ziggymatten med lördagsmys, film och god mat. Och kanske en skinkbit om man har tur!
.
Grattis även till Ziggy som igår blev 12 veckor! Detta firas med tolvveckorssprutan på tisdag och sedan valpkurs nästa måndag! Undra hur det ska gå för lille kaxiga ziggy?

ett inte Ziggyinlägg - hur man kommenterar

bloggar här på blogg.se har en kommentarsfunktion och jag tänkte visa hur ni gör för att kommentera!
klicka där det står kommentarer (siffra)

klicka på skicka kommentar efter du skrivit i namnet och det du vill säga. Varken URL eller epostadress behövs.

sen syns din kommentar här på ziggybloggen! :)

24/6 - 11 veckor och 6 dagar

Dagen har inte varit så händelserik här på Vulcanusvägen. Dock har han börjat gömma ett par speciella hundgodisar och vips som det är kommer han bärande på ett när man inte gett honom något! Hmm.
.
Det blev hundbad, ute i en balja vilket kanske inte var så kul men vill man vara fin får man lida pin! Eller vill och vill, har matte sagt att man ska bada så ska man bada!
.
I morgon blir han 12 veckor vilket betyder att vi haft han i fyra veckor. Tiden går fort och han växer så det knakar. Helt otroligt. Men i morgon betyder även midsommar vilken ska firas med picnic (och kanske leverpastej om man har tur) och sen ska han sova borta med matte hos mattes pojkväns kompis för första gången! Läskigt men tar man med något som luktar hemma går det nog bra! :)
.
Även farmor och farfar tog sig en tur förbi vilket resulterade i en glad hund som nu sover i soffan efter mycket bus. Det måste verkligen vara skönt att vara hund!
så här kan det se ut när det är bus i soffan på gång!
eller när man tröttnat och tittar fram bakom fotöljhörnet!

lite bilder från idag och igår


just nu kollar han på sitt favoritprogram, mannen som talar med hundar såklart!

23/6 - 11 veckor och 5 dagar

En händelserik dag i hunden Ziggys liv. Först blev det en ordentlig sovmorgon, ända till klockan 10 om jag inte minns fel. Och det är en sovmorgon om man egentligen brukar vakna vid 6-7! Så det gillade matte, skarpt!
.
Sen blev det cykelkorgsåkning ända till ICA för att handla färskpotatis. Spännande tyckte Ziggy och försökte hoppa ur flera gånger (bild kommer senare) men till ICA kom vi och sen blev det en tripp hem till buspojkarna Melker och Alfred där en sandlådelastbil snoddes i triumf, även banan slank ner eftersom några ätit fruktsallad och tappat på marken! Mums tyckte Ziggy!
.
På kvällen blev det en tripp ut till Bredsand där den läskiga flatcoated retrivern Embla var. Kaxig kan man vara på håll men så fort hon försökte nosa gömde han sig bakom matte, eller Rickard gick också bra. I Bresse kan man även gå på roliga upptäcksfärder och rulla sig i sanden vilket utnyttjades rejält så i morgon vankas bad! Det blir nog trevligt! Trevligare än kloklippningen iaf.

Ziggys videoinlägg #2

Ziggy har en ilska mot foppatofflor och jämt hittar man minst två i rabatten och en i vardagsrummet vid soffan! Ja, dom får minsann inte stå ifred i hallen utan ska bäras, bitas och massakeras! Tur att dom är tåliga och kommer undan med några bitmärken.
andra filmen är från idag, efter en kloklippning som antagligen fick grannarna att tänka på hundmisshandel trots att det mer var min arm och hand som blev tuggade på. Nej kloklippning är inte favoriten men ett måste för vassa valpklor som gärna rivs! Men efter regn kommer solsken och denhär gången i form av ett hundkex inuti en tvättboll vilket resulterade i en dans? Ja, se själva!

Grannskapets charmör

Under de promenader runt grannskapet här i Enköping kommer man inte långt då lilla Ziggy blivit den här längans kelgris och han trivs verkligen som det. Älskar uppmärksamheten och att få bita i händerna. Ja för det är så lilltoken visar sin uppskattning, genom att ta ett rejält bett! 
Det ryktas om att flera här i grannskapet går i valptankar på grund av min lille charmör men det är som sagt bara rykten! Men vi får väll se!
Ziggy och favoriten tvättbollen! Det är inte lätt att ta kort på en springade hund men så här kan det se ut i full rulle här hemma!

ziggy sover

Ja, han hittar man på alla möjliga konstiga sovställen. På nätterna är den givna platsen min säng men på dagen. Ja då funkar vad som helst. Vad sägs om en stol?
ja, några av de sovställningar/ställen man hittar honom i. Men söt är han.
.
.
ps, designen på bloggen kommer fixas i morgon när jag har bättre dator+mus! Så den kommer inte vara såhär tråkig.

Ziggys videoinlägg

från första och andra veckan. Fler kommer när jag hittat kameraladdaren!

början av fjärde veckan med Ziggy - 11 veckor.

då Ziggy idag (22/6) är 11 veckor och 4 dagar gör att dessa inlägg är skrivna ur minnet och från min andra blogg
.
Början av den fjärde veckan har handlat om stora förändringar! Förutom att han har växt så har han även börjat med massor av nya saker, som att rejsa runt hela huset i en hastighet som bara en riktig racerbil kommer upp i samt att göra någon sorts hopp då han fått en godis. Ja, han har massor av ideér för sig.
Han har även blivit modigare och nu vågar han minsann smita över till grannen och hälsa. Även om han redan skällt ut deras katter och jag förstår han. Katter är konstiga djur dom.
.
Även en liten kottbebis har han fått se och den var väldigt intressant och läskig för det var knappt så han våga sig ut från altanen utan stod och skällde runt hörnet. Som tur var så var kottbebisen utanför staketet och slapp undgå kampaussiens vassa tänder!
Han har även fått smaka en hel del saker som rå köttfärs vilken han gömde under köksbordet, äpple, potatis och morot varav äpple var en höjdare! Oj så gott det var!
Han har även blivit av med en av sina favoritgodsaker, en tuggtub köpt på ICA som tydligen är otroligt god att bita på. Den kidnappades av en skata och jag må säga att dom tuberna inte är små och lätthanterliga.
.
Om tre dagar blir det midsommarfirande och tolvveckorskalas för skrutten! Och sen nästa tisdag är det veterinärbesök så vi får väll se hur det går!

tredje veckan med Ziggy - 10 veckor

då Ziggy idag (22/6) är 11 veckor och 4 dagar gör att dessa inlägg är skrivna ur minnet och från min andra blogg
.
den lilla snälla valpen har växt upp till ett kaxigt monster med sylvassa tänder. Har man fingrarna i vägen eller inte lyder herrn så händer det att man får ett ordentligt bett. Han är vildare än vildast och skäller och bits trots att matte säger nej (och han vet att han inte får).
Foppatofflorna får man oftast hämta ute i rabatten eller inne i vardagsrummet och han har fått en tvättboll som är så otroligt rolig.
Dock är regn ingen höjdare utan då får man räkna med kiss på golvet inne men oftast är han duktig på att göra det när man släpper ut honom.
Vi tog även med honom ner till torget en lugn söndag för glass (till mig och pojkvännen då) medans Ziggy tyckte det var roligt att skälla på alla hundar och vill gärna hälsa på varenda människa som går förbi.
Han har även börjat med att hälla ut de provisoriska vattenskålarna vi har så oftast hittar man blöta tassavtryck på altanen om han har varit ute.
Han skäller även när han bajsat ute så vi ska veta och komma och ta upp det om vi mot all förmodan sitter inne!
.
Maten har reducerats till tre gånger per dag men på grund av värmen verkar matlusten ha minskat och nätterna är jättejobbiga och oftast får man "vattna" honom sådär mitt i natten för att han flämtar.
Dock har han börjat sova hela nätterna vilket är skönt för min del men smiter gärna upp när han hör att det kommer någon!
.
Lite skogspromenader har hunnits med och att skälla på en läskig gräsklippare när matte skulle klippa gräset samt en läskig igelkott i keramik. Men dessa "rädslor" gick snabbt över och han är en väldigt modig valp!
.
Han har även hunnit med att åka tvättäkta raggarbil, en ford galaxy minsann, vilket han uppskattade! Han kanske är en liten raggarhund som med vinden i håret tar sig en tur runt stan under fina sommarkvällar. Ja, jag tror det minsann!
Sen tycker han att alla de där hjärngympegrejerna är lite mesiga för vadå? En boll med godis i är ju en baggis om man är smart som Ziggy Stardust!

andra veckan med Ziggy - 9 veckor

då Ziggy idag (22/6) är 11 veckor och 4 dagar gör att dessa inlägg är skrivna ur minnet och från min andra blogg
.
Nionde veckan började med min student. Upp tidigt för min del och även för Ziggys del som fick vara hemma hela dagen. På mottagningen var det fullt av folk och Ziggy hittade alla möjliga famnar att sova i. Han passade även på att bita i lite paketsnöre innan han somnade gott för natten.
Han lyckades även charma till sig lite skinka vilket var sååååå gott för den lilla valpmagen och även charmera min annars så hundrädda mormor men så är han ju Ziggybus!
Dagen efter tog vi det mest lugnt med bara lite bus.
.
Han älskar att åka bil och har lärt sig att om man ställer sig med framtassarna vid rutan så ser man ut bättre! Han är väldigt kaxig även om skatorna skrämmer honom lite och det blir mindre och mindre pölar inne och eftersom det är så vackert väder tillbringas dagarna oftast ute.
Koppelträningen har börjat och han ser kopplet nog mer som en rolig leksak. Han vågar sig även ut utanför grinden när posten ska hämtas eller någonting ska slängas.
.
Under nionde veckan var det ganska lungt på Ziggyfronten och han har mest gjort sig hemmastadd.
.
Han växer så det knakar och har redan gått upp ett halvt kilo!

första veckan med Ziggy - 8 veckor

då Ziggy idag (22/6) är 11 veckor och 4 dagar gör att dessa inlägg är skrivna ur minnet och från min andra blogg.
.
Som jag skrev i inlägget innan så var det ingen rädd valp som kom till oss utan en nyfiken och social valp. Dock slutade första natten med ett missöde då han råkade kissa på min madrass men det var bara att byta lakan och ny madrass och börja om med att försöka sova igen med en valp som gärna la sig mellan kuddarna bakom huvudet.
Han hittade till både mat och vattenskål och förstod inte riktigt att det är ut man ska!
Soffan blev snabbt en favoritplats men att komma ner är svårare men då skäller man bara så blir man nerlyft. Väldigt bekvämt tycker Ziggy och skäller mer än gärna.
Han hittade även en rosa/gul kanin han fått av min pojkvän Rickard och den blev snabbt en favorit liksom pinnar, bollar och toarullar.
Även foppatofflorna är en stor favorit.
På söndagen efter ankomsten på fredagen firades morsdag och då kom även min farmor och farfar hit. Dessa blev snabbt en favorit och han blir fortfarande himla glad när dessa kommer.
Av farmor fick han en stor, blå boll som han gärna leker med i trädgården och han somnade under middagen sedan gott i min farbrors tröja eller på hans fötter.
.
han badades även för första gången samt klippte klorna vilket inte var en stor hit direkt. Inte ens godis funkade vid kloklippning men han somnade dock gott i handduken efter badet. Även tolvveckorsvaccinet bokades det tid för.
.
Han hann även med två hundmöten under första veckan då grannskapet är fullt av hundar och självklart kaxade han upp sig mot båda två. En stor softisterrier och en kungspudel fick smaka på lite Ziggyskall och jag antar att han även kommer bli gatans kung men vi får väll se!
.
Vid slutet av vecka 8 vägde han även 2,6 kg.

Den där Ziggy

Det började med en dröm om en valp för femton år sedan. Helst en långhårig collie, likt Lassie eller någon annan ståtlig hund men femton år senare kom inte den där valpen som den såg ut i drömmen utan en liten, svartbrun sak med stora öron. En hund som inte valdes på grund av utseende utan mer efter behov.
Från början skulle det inte bli någon hund på grund av allergi men fodervärd kanske skulle gå.
Annonser kollades och jag hittade en intressant från en uppfödare i Björna som är över 60 mil härifrån. Ett mail skickades och plötsligt fick jag svar av en otroligt trevlig kvinna vid namn Ulla-Britt Norgren, ägare av Vitterklippens kennel.
bilden är tagen från valparnas hemsida
Hon hade en hel del valpar kvar och jag fick mer fakta om rasen jag aldrig hört talas om, nämligen Australisk terrier och förstod att det här verkligen var min ras.
Från att på tre veckor aldrig vilja ha en hund i huset ändrade mamma sig äntligen och fredagen den 28 maj tog jag och pappa bilen till Månkarbo vid Tierp för att hämta hem Vitterklippens Tabasco som han då hette.
Vi hade funderat på många namn och Tusse och Kasper låg närmast hjärtat men i bilen dit spelades en låt av Billy Idol och jag kom genast att tänka på David Bowie och utbrast att: Ziggy ska han heta (efter Ziggy Stardust). Och så blev det
Och vi möttes av en pytteliten, otroligt söt valp som hade åkt 60 mil för att landa i min famn. Han fick genast på sig ett grönt halsband för att vänja sig och sprang glatt omkring. 9500 kr fick vi betala för knyttet och vi tog bilen hem igen med min alldeles egna valp i famnen. Han sov mestadels på vägen hem och vaknade när vi svängde upp mot radhuset där vi bor.
Även resten av familjen föll pladask för denna lilla charmvalp och han somnade sött i min säng den kvällen utan att ens visa på att han sakna sina syskon eller mamman.

RSS 2.0